Helgen med en massa bilder

Ciao a tutti!!

Okej så jag ska alltså lite kort summera vad som har hänt de senaste dagarna, har insett att mina texter är alldeles för långa och att ingen egentligen orkar läsa dem så nu tänker jag låta bilderna tala för sig.

Okej så i fredags var jag sjuk igen, jag hade feber, ont halsen och huvet så en vanlig förkylning helt enkelt. Att vara halvsjuk här är dock inte som att vara halvsjuk hemma, här måste jag vara med hela tiden, koncentrera mig på allt som händer runt omkring mig, att då vara halvsjuk gör att man inte alls kan hänga med hela tiden och allt blir 500 gånger jobbigare och du får bara mer huvudvärk än innan. Det är också det som gjort att man stannat hemma för mindre saker, saker man kanske inte skulle sannat hemma för i Sverige. 

Okej, för att gå vidare, i helgen har jag varit i Fiumefreddo di Sicilia, jag var där med min familj och vänner till min familj. I Fiumefreddo fick jag se, Le gole dell'alcantara, det är i princip bara natur men alltså gud så fint det var!! Det var berg blandat med lava från Etna, och så var det vatten ifrån bergen (vet inte riktigt hur man översätter det där till svenska??) källvatten kanske? Aja ni får fatta, kolla bilderna där nere sen det är det mest klara vatten jag någonsin sett, men det går knappt att bada i under varken sommaren eller vintern på grund av att det är så himla kallt! Sedan åkte vi till “hotellet” det var mer som stugor och det låg mitt ute i skogen, men det var så fint och mysigt att det inte gjorde något även om det var lite isolerat..  På kvällen åkte vi till Taormina som också var super vackert, vi gick runt och fick se två bröllopspar, vi åt glass för att sedan äta en jättegod middag, en superdag helt enkelt! Jag har tyvärr inte så många kort ifrån Taormina och är inte ens säker om jag har ett ända… “/

Söndagen så vaknade vi tidigt för att äta den vanliga italienska frukosten, en kaffe och en croissant typ. Sedan bar det av mot bergen och Etna, påläggen dit stannade vi för att plocka kastanjer vilket är något utav en delikatess här, alla älskar rostade kastanjer, och ja det är väldigt gott. Sedan fortsatte vår resa mot Etna och vi gick även upp en bit där Michele fick se snö, och gud vad fascinerande snö va hahah! 

Måndag hade test i engelska om Shakespeare jag var väl inte världsbäst på Shakespeare direkt.. Men fick iaf 8 av 10 vilket motsvarar ett starkt B, men att jag inte fick högre berodde på att jag inte hade studerat som en italienare utan som en svensk… Jag hade alltså lärt mig grunderna och sedan lite utav varje, så gör man inte här utan mina klasskompisar kunde bokstavligt talat varje rad som stod i boken.. Jag hade lärt mig det och sedan använde jag egna ord vilket min lärare tyckte var jättekonstigt men hon gillade det för det var som hon sa “personligt”. Så nästa gång ska jag plugga boken som om det vore glosor!

Det var allt jag hade för denna gång, Ciao!
Och ja inlägget blev längre än väntat...

Le gole dell'alcantaraa
 
 
 
Figo d'india bästa frukten, alltså drömmen <3
Ljuset var ju bra iaf...
En lite gladare jag
Små citroner gula eller snarare gröna..
 
Michele
Jag och min värdpappa, han var inte helt beredd på första bilden..
 
 
Det var väldigt blåsigt denna dag och koftan är stor, har inte blivit så tjock ännu...
Jag och Rita
Michele
Tänkte ta en såndär selfie där alla är med... Lyckades inte
Denna var bättre!
Ja vi försökte iaf...
 
 
 
Bakgrunden var ju fin iaf..
 
 
Jag och min värdmamma
 
 
 
 
Glad med dubbelhaka det är väl härligt?
 
Åt lite cinamat med några tjejer från klassen <3
Här lyckades vi bättre med bilden 
Fika med Ólöf, like the coffieee is so damn good!! <3 Kakorna var det inte heller nått fel på...
<3<3<3
Här har vi henne
Och där har vi mig
Pizzabakning, hemmagjord pizza blev lite godare här borta, med egen pizzaugn och allt :P
Mmmm
Pizzaugnen 
Prima la pizza åker in i ugnen 
Typiska italienska dolce <3 mums fillibabba <3<3
En typ sockerkaka med nutella som mellanlager, super gott!! <3
Det var allt, rätt mycket bilder men det är väl kul? Nu ska jag icke störa er mer, så puss på er Sverige så hörs vi <3

Idag får ni två inlägg på en dag!

Ciao a tutti!
Bara för att mitt andra inlägg pubilicerades så sent så får ni ett till inlägg idag, rätt bra va?
Okej så vad har hänt sen mitt senaste inlägg? Jag hann plugga lite Shakespeare.. Nej skoja senast jag skrev var i lördags, morse eller fredags kväll... Iaf så var jag ute med kompisar båda kvällarna, och hade det så roligt!
Fredagen var jag ute med mina klasskompisar som jag nu gillar jättemycket, alla är så trevliga! I lördags var jag ute med Ólöf och hennes klasskompisar och även Giulia och vi hade lika trevligt vi med, vi åt Piadina alltså påriktigt så är det min absolut favorit mat här, det är så gott, det går typ inte att beskriva hur mycket jag älskar Piadina. Jag skulle defintivt kunna leva på det iaf! Jag gillar Piadina mer än vad jag gillar chokladbollar och popcorn tillsammans, och det säger väl rätt mycket? Okej ska sluta prata om denna fantastiska Piadinan nu... Vill ni ha recept på den btw??
Okej så tillbaka till ämnet i lördags så var jag bara ute och åt med Ólöf och hennes klasskompisar, vi pratade och hade det allmänt trevligt, lärde mig även lite fler svordommar, alltid bra att kunna! :P
Söndag så åkte vi till en äventyrspark där man kunde körahöghöjdsbanor, jag sa först nej pga this damn knee men blev sedan övertalad till att prova.. Ni som känner mig vet att jag inte bara kan prova så jag körde hela, och här sitter jag nu och har vrål ont i knät.. Det var helt klart värt det though, jag menar det var sååå kul och jag missade ju faktiskt när bandylaget gjorde det så jag var kinda värd det. Bilder kommer längre ner.
 
Juste idag var jag och fick se hur man gör olivolja!! Var inte där så länge men fick se procesen från att man tvättar oliverna tills dem pressas för att sedan separera vatten och olja, kul att ha fått se!! :)
 
Sen har det inte hänt så mycket mer egentligen, imorgon ska jag äta kinamat med klasskompisarna, som jag kom på nu att jag glömt säga till min värdmamma... :P
 
Jag ska försöka skriva lite kortare inlägg lite oftare, på begäran av min kära mor :) <3
Det var allt jag hade för denna gång, vi ses när vi ses hörrni! 
 
Mina klasskompisar, från vänster: Sabrina, Jag, Anna C, Greis
 
The lovely Piadina <3<3<3<3
Vackra Ólöf!! Hahahah hon är så underbar <3
Ólöf och jag högt uppe i träden :P skoja hörrni detta är den lätta banan!! 
Här har vi proffsen
Och här är vi snyggare än någonsin! har nog aldrig sett någon som passar så bra i hjälm so jag gör...
 
Liten kalv :)
Modica Altas gator är fantastiskt fina!
Vackra bilder med Ólöf...
 
 
 
 
Här går det ner i en sollning som rensar oliverna från bladen
Här tvättas oliverna 
Här är dem tvättade 
Här är första separeringen av vatten och olja
här är ja jag vet faktiskt inte riktigt men typ pressade oliver kanske?
vatten från oliverna
olja som behöver genomgå ett till steg
Här är den färdiga oljan!! :)

Bildbomb och de senaste dagarna

Hejsan folket!
Jag ska inte skriva så mycket idag men jag tänkte lägga ut alla bilder, och skriva lite kort om vad som har hänt de senaste dagarna!! :)
 
Okej, så efter tisdagen så var jag sjuk onsdagen, grejen var att innan min klass surprisade mig på tisdagen så hade jag tänkt att gå hem för att jag inte mådde bra, jag hade smsat min värdmamma och frågat om hon kunde hämta mig eftersom att jag inte mådde bra, sen fem min senare så får jag värsta surprisen!! Då varken kunde jag åka hem eller ville åka hem! Men onsdagen var jag iaf sjuk men gick till skolan igen på torsdagen, jag menar finns det någon sämre tajming än att bli sjuk nu eller? Jag "åt frukost" med två stycken ifrån min klass på torsdags morgonen så det var jättekul, varför jag gjorde "åt frukost" inom "" dessa beror på att jag vet inte om det räknas som att äta frukost när man bara dricker en kaffe ur typ ett shotglas? haha men vet ni vad? Jag gillar kaffe, as mycket!!! :P
På fredagen skulle jag äta lunch med några från klassen och sedan gå ut på kvällen och äta pizza med några andra, det blev tyvärr bara kvällen eftersom att jag även igår kände mig dålig och gick hem från skolan.. Men på kvällen gick jag ut med några från klassen och vi hade det jättekul! Vi pratade, åt pizza och umgicks med folk :) Det är även kul för dem flesta nya personer jag träffar börjar med att prata om mig med mina kompisar för att sedan inse att jag fattar när jag kan lägga till någonting eller till och med svara, och jättemånga har berömt mig för min italienska, alltså det bästa man kan höra som en utbytesstudent i ett land där man från början inte kunde språket är: "Åh, men du pratar ju jättebra Italienska!!". Det är med säkerhet den absolut bästa meningen.
 
Okej men nu ska jag inte skriva så mycket mer utan bilderna får tala för sig själva!! :)
 
(Det här inlägget skulle kommit för flera dagar sedan men har varit utan internet i typ 4-5 dagar så har inte kunnat posta det...)
 
 Silly pics med Michele :)
 
 
 
 
 
Hundisvalparna <3
Våran vintunna
 
Det här är bara lite av vinet vi har här hemma...
Making pasta!!
Utsikten från hotellet i Palermo
Mina underbart snygga vänner från Finland och Belgien
 
 
 
 
 
 
 
 
Utskten från hotellet i Palermo.
Och ja mina vänner, jag har ätit singlar! Hela TVÅ stycken!! Smaken var inte så äcklig, men konsistensen
var desto äckligare...
 
Här har vi dem, de tuffaste utbytesstudenterna någonsin. <3

RSS 2.0