Och därmed så har jag gett upp.

Det har snart gått ett år sedan jag vred knät och jag tror inte att det någonsin kommer att bli bra, det är nästan så att jag önskar att det hade varit korsbandet som var av för då hade jag kunnat kommit tillbaka, nu tror jag inte ens att det är möjligt. Det finns inget som hjälper. Jag har provat allt, och då menar jag verkligen allt. Allt som allt så har jag nog besökt minst 10 doktorer som har undersökt mitt knä, jag har provat fyra olika sorters typer av sjukgymnastik, jag har opererat knät, jag får sprutor två gånger i veckan, jag äter mediciner, jag går iväg och simmar och jag har ett knäskydd varje dag som jag endast tar av när jag sover, ändå så blir det inte bättre. Jag kan inte ens sitta i skolan en heldag utan att hela knät värker, jag kan inte stå för länge och att gå känns ibland som rena helvetet, att spriga finns det inte ens en tanke på.
För typ sådär tre veckor sedan så började det kännas bättre det verkade som att alla sprutor som jag får (cirka 15-20 varje gång) i kombination med medicinerna äntligen började visa en effekt. Jag var så glad för det gjorde inte längre lika ont att gå, men så tar jag ett snekliv ner för trottoarkanten och vi är tillbaka på noll, nej vi är nog till och med nere på minus för det har bara blivit värre. Jag har nu en konstant smärta som aldrig försvinner, det gör ont hela tiden till och med när jag ligger i sängen för att sova. Så därför har jag gett upp och nu tror jag att det aldrig mer kommer bli varken en fotbolls eller bandymatch för mig. Jag är så otroligt ledsen, arg och besviken. Ni som känner mig vet att jag inte är den som ger upp men nu har jag gett upp, det finns inget som kan göra detta helvete bättre. 
Det här är positiva veckan.. Aja hoppas att ni i Sverige har det bra. Pussar och kramar från mig.
Detta är ena sidan av mitt knä, efter en omgång av sprutor. Det här räknas som lite men eftersom dem andra bilderna inte vill laddas upp så får väl detta duga.

Malta, skolfoto och allt annat jag hunnit gjort.

Hej igen hörrni, länge sendan sist, jag vet men sånt är livet och ibland så har man bara skrivkramp helt enkelt.
Så vad har jag hunnit göra sedan sist då? Jo det är en hel del men först så tänkte jag berätta om min julavslutning som jag helt har glömt bort att skriva om!
Att jag tänker skriva om den beror helt enkelt på att den var så annorlunda ifrån Sveriges. I Sverige på julavslutningen så klär alla upp sig och rektorn håller lite tal och sådant, det är väldigt formellt och inte så särskilt kul helt enkelt. I Italien så kan jag säga att det är raka motsatsen, nästan ingen klär upp sig särskilt mycket, man har lite finare kläder än vanligt men inte klänning och klackar precis. Sen det här formalitet det skippade vi helt, istället hade skolan hyrt in en DJ, som spelade medan alla dansade hej vilt. Mycket roligt enligt mig, sen så bytte italienarna även ut saften saft mot vinet. Jag såg knappt en ända lärare under hela den dagen, utan det var musik och dans som gällde!
Okej så tillbaka till vad som har hänt istället, jo jag har aritt i Catania med min värdpappa och till lunch så åt vi på ett stort köpcenter med många väldigt fina märken och jag råkade hitta Michael Kors… Det blev en väldigt fin väska och en plånbok, en dyr resa för min del helt enkelt. När vi satt i bilen påväg hem ifrån Catania så ringde min värdsyster Lorena och hon pratade om Malta som hon skulle åka till dagen efter och helt plötsligt fem minuter senare så skulle jag också med till Malta! Så det var bara hem och packa väskan och dagen efter på eftermiddagen så flög jag och Lorena till Malta för att träffa Lorenas bästa kompis Laura som bor där. Jag var på Malta i två och en halv dag och vi gick en hel del vilket varken mitt knä eller min knädoktor gillade särskilt mycket.. På malta fanns det mycket att hinna se och vi tog oss runt med buss, vilket var väldigt ekonomiskt! Kostade 1,5€ om dagen vilket motsvarar cirka 13 kr, vilket kap liksom, varför har vi inte så i Sverige för??
Efter malta har jag inte gjort något speciellt, allt är en vardag nu och det finns liksom inget spännande att skriva om längre.. Jag har iaf alldeles för mycket tid här där jag inte gör så mycket för mina planer när jag kommer hem är ju hur höga som helst.., Jag hade alltså tänkt att ta körkort, skaffa ett till jobb utöver det jag har och plugga in ett år av skolan.. Hur tänkte du där Matilda? Ja det har iaf gått upp för mig nu att det är alldeles omöjligt.. Du vann mammsen hur känns det??
Ja juste i Mars så ska jag åka upp i norr med min värdfamilj i cirka 10 dagar och sen när jag kommer hem så har jag cirkus 12 h att packa om väskan för då drar jag till London i en vecka med min klass! Hur kul ska inte det bli då??
Justja skolfotot! Ja i Sverige är vi vana vid att ha en blå alternativt vit bakgrund, fotografen ställer upp oss på ett led och placerar oss därefter efter längden, det är olika rader i olika nivåer och alla har sina allra finaste kläder, bästa sminket och bästa hårdagen (förhoppningsvis) man är nervös för hela Västerås kommer ju se bilden! Här kom alla till skolan med typ samma kläder som vanligt inte direkt något mer gjort med håret eller sminket och när "fotografen" kommer in så skjuter vi undan borden och ställer oss emot svartatavlan utan att ens sudda ut det som var skrivet från förra lektionen! Fotografen tar ett kort och säger "Bra där var det klassiska klart då tar vi ett där vi kramar om varandra!" Tog ett kort till och sedan jaha vilka ska ha kortet då, räck upp en hand. Jag köpte ett kort det kostade mig 2.5€ alltså typ 22 kr. Det är så skolkort i Italien går till!!
 
Har inte så mycket mer att skriva nu ska jag åka och äta på resturang, Italiensk mat mums <3
Ciao bellissimi ci vediamo un bacio <3
Här är lite bilder av Malta ni får fler sen när jag har mer tid, ni får virda lite på huvet eller datorn, ni kan välja själva:P
Bilden blev ju bra men duvan är ju rätt ful...
 
 
 
 
 
 

Jul och Nyår

Hej igen!
Så nu har jul och nyår passerat och jag har fått uppleva det på ett litet annorlunda sätt i år! Julen bestod av mat i massor och även en del vin... På självaste julafton, eller dagen innan julafton som dem säger här alltså den 24 december så kom hela tjocka släkten hit på kvällen, så under dagen så var det mycket förberedelser. Jag hann dock prata med familjen där hemma vilket var skönt, även om vi hade vissa tekniska problem...
Runt åtta började folk komma och det slutade nog med att vi var runt 25 stycken. Vi körde en lek som min kära mamma hade skickat hit ända ifrån Sverige, vilket innebar att alla smakade 10 sorters pepparkakor för att betygsätta, jag kan nu meddela att för italienarna så vinner Swits pepparkakor ifrån Rusta och även Annas pepparkakor som fick lika mycket poäng. Spännade smak, och vissa tyckte dem var godare än andra som hade lite problem med den starka smaken av kanel.. Efter detta satte sig alla och åt, och julmat för italienare är inte som julmat för en svensk, utan det var mer som än vanlig måltid med lite mer mat... Vi åt focaccia, arancini med mer. Det blev även en hel del vin... Lite för mycket för min del... men inte så mycket att det syntes utan jag fick nog bara lite roligare helt enkelt.. :P Sen så spelades det kort och jag fick lära mig fler kortspel med den sicilienska kortleken, vi spelade med pengar och spelet handlade mycket om tur, vilket varken jag eller min värdpappa hade vilket resulterade i att vi förlorade räääättt så mycket pengar... Vi fick hela tiden ropa "Antonella vi behöver mer!!" haha ja så det var väl inte så lyckat men väldigt roligt!
Runt 12 så öppnade vi alla presenter, och jag fick jättefina presenter och jag vill tacka alla där hemma som har skickat så fina presenter till mig! Ps. Era kommer snart, lite strul med den italienska posten bara...
Ganska strax efter detta så åkte alla hem så det blev inte en jättesen kväll.
Den 25 och 26 så åkte vi och titta på Presepe både live Presepe och uppbyggda, live presepe är lite där dem visar hur det var förr och dem visar även Maria, Josef och Jesus när han föddes typ, rätt så fint men det räcker med att titta på ett för det är i prencip samma sak. Uppbyggda är ungefär samma sak, lite svårt att förklara så jag får helt enkelt låta bilderna prata för sig :)
 
Dagarna mellan nyår och jul så har jag inte gjort så jättemycket, varit en del med familjen och en del med Ólöf.
 
Nyår då, ja det är väl en dag jag sent ska glömma i alla fall. Dagen började rätt så bra, och runt sex åkte jag hem till Ólöf för att göra mig i ordning innan vi skulle hem till Matilde Sammito för att äta med henne och hennes familj. Jag kan meddela er att på nyår så äter man fisk, i mängder. Det är bokstavligt talat bara fisk, fisk till förrätt, fisk till varmrätt nummer 1 fisk till varmrätt nummer 2 okej vi fick i alla fall inte fisk till efterrätt, tack och lov! Men det var gott även om jag verkligen inte gillar bläckfisk, vilket är så populärt här! Alla äter bläckfisk och alltså för att vara ärlig, det är så äckligt. Det var trevligt även om jag och Ólöf kände oss lite utanför eftersom vi bara kände Matilde, och alla andra var typ släkt så dem kände varandra jättebra, på tolvlaget så kindpussade man varandra och sa "auguri, buon anno nuovo!" eller bara "auguri" kl 12.30 skulle vi ta bussen för att åka till Club Soda och dansa, vi hade betalt biljetterna men Ólöfs klasskompisar som åkte bil hade dem. Bussen var en timme sen och under tiden som vi väntade så började det snöa, första gången på 10 år. Snön hade inte kunnat välja en sämre dag. När vi har stått ute och väntat i en timme så ringer Ólöfs klasskompisar och säger att dem inte kommer kunna åka och dansa eftersom att han som körde inte vågade ut och köra pga snön, detta betydde alltså att inte heller vi kunde åka eftersom de hade biljetterna och utan biljetterna så kommer man inte in. Vi hade alltså då betalat 30 euro vilket motsvarar cirka 300kr, stått ute och väntat på bussen i en timme i minusgrader och snöstorm och vi fick alltså inte ens åka och dansa, så det sög ju lite. Så när vi sedan står och väntar på att Matilde Di Rosas pappa skulle komma och hämta oss för att skjutsa hem oss så kommer bussen och vi kan alltså se hur den åker iväg utan oss, för er som undrar så var det en underbar känsla. 
Det har inte snöat här på 10 år men snön väljer att komma på självaste nyårsafton så att den kan förstöra lite extra för folk, det var inte lite snö som kom heller utan hela 20 centimeter, (as mycket här, italienarna har aldrig sett så mycket snö!). 
Så jag summerar min nyårsafton som piss dålig.. 
Vi får hoppas att nästa nyår blir awesome, oh wait it's in a year!
 
Julmat innan ugnen :)
 
Bakade lussebullar :)
Juldagen den 25, åt mat hemma hos nonni 
Utan Pietro (internskämt)
Här lyckades han komma med igen...
Och här är han borta igen.. :P
Kyrka i Ispica.
Presepe live 
Dålig kavilitet, behövde zooma plus att det är mörkt.. men live presepe 
 
 
Presepe uppbyggt eller vad man nu ska säga..
 
 
 
 
 
Presepe gjort av pasta!
Vad är väl mer italien än det?
Trappan i Caltagirone
 
 
Nyår som började så bra...
Matilde Sammito och jag
+ Ólöf
Tolvslaget
Ganska glada
 
 
 
 
 
 
Inte alls lika glada.... (Har aldrig varit så ledsen för att det snöat...)
När vi kom hem, var jag ungefär såhär glad.
Snögubben dagen efter, italian style. Tomat som mun, ingerfära som näsa, nötter som ögon och keps som näsa)
Snö är kul! :P

RSS 2.0