"Hon pratar ju bättre italienska än Italienarna"

Idag i skolan så fick jag höra utav min biologi lärare att religions läraren hade sagt "Matilda pratar ju bättre italienska än italienarna själva".
203 dagar har jag varit här och jag kan säga er att det har inte varit lätt varje dag, men det har varit värt det för de bra stunderna väger upp de dåliga. Kommentarer som dessa får mig att typ hoppa på små rosa fluffiga moln och jag vill inget annat än att le med hela kroppen. Idag fick jag minsann inte lite komplimangar utan fick även höra att jag är mycket intelligent (vilket inte händer sådär jätteofta så man får ju ta åt sig :P), jag hade även franska förhör idag och inte för att hon sa nått men hon satt och log hela förhöret så jag tror att det gick bra :)
 
Men nu kom jag ifrån ämnet lite det jag skulle prata om var ju såklart språket, hur svårt är det egentligen att lära sig ett nytt språk? Svaret på den frågan är ju beroende på personen ifråga men jag skulle vilja säga att det inte är allt för svårt. Jag erkänner att det första dagarna var ett helvete, jag förstod inte ett ord. Redan efter några veckor blev det dock bättre, jag började förstå sammanhang när folk pratade med mig, att hänga med i en konversatsion fungerade fortfarande inte, jag kunde inte heller tillägga något, bara att prata var väldigt svårt och för att lägga till en komentar måste det gå snabbt, det hände ofta att jag kom på hur man sa något när de som prata redan var inne på ett nytt ämne. Efter ungefär två månader började jag förstå konversationer, nu kunde jag även tillägga mina ideer och tankar. Tre månader, nu började det närma sig jul och bara det är en tuff period men nu gick det i alla fall bättre med språket, här kunde jag prata (med mycket gramatiska fel) och jag började förstå allt. Fyra, fem och sex månader under det här månaderna går allt bara lättare och lättare, jag förstår mer och mer varje dag och jag har absolut inga som helst problem att förstå en konversatsion, jag kan till och med hänga med om det pågår flera konversatsioner. Att prata är inga problem, inte heller att skriva. Det ända som jag fortfarande har en del problem med är grammatiken för att italienskans grammatik är så pass svår, jag har ändå blivit jättemycket bättre och säger inte längre jättemycket fel, men det är såklart att felen finns där jag är ju ännu inte felfri.
 
En annan av min lärare sa att jag måste göra mer i skolan nu för nu kan jag ju "skriva, läsa och förstå, summera en text, jag förstår när de pratar och jag kan prata" Först så blev jag typ "men asså vad begär dem, det här skolåret räknas ju inte ens!" sen så tänkte jag efter och insåg att det där är ju också en komplimang det visar att dem har sett att jag klarar av att göra mer, att jag nu är tillräckligt bra på italienska för att klara av att även studiera ämnena precis som mina andra klasskamrater. Innan har jag fått lite specilbehandling och inte gjort lika mycket som de andra men nu ska jag alltså börja göra precis lika mycket..
 
Men iaf tillbaka till ämnet, jag skulle vilja säga att det inte alls är sådär överdrivet svårt att lära sig ett nytt språk utan man måste bara vilja det själv och man måste tvinga sig själv till att bara prata det spårket för annars så lär man sig inte. Det är också viktigt att lyssna, lyssna när andra pratar för då snappar man upp ett och annat om hur man säger det och hur man säger det korrekt. 
Det var det mina vänner trevlig helg! Btw imorgon så är det bara 100 dagar kvar tills jag kommer hem.
Puss och kram Sverige
(bilden har inget med texten att göra men den är ju rätt rolig iaf)

Försenat inlägg

Nu är jag hemma från norr igen och jag har haft 10 underbara dagar. Det har varit så kul att få se andra sidan av Italien, det här inlägget kommer dock bar bli en bild bomb med både bilder från min resa men även bilder som jag tagit före som jag varit för lat för att lägga upp här på bloggen..
vet inte om de kommer i ordning eller inte :P
Ha det gött Sverige
 
Det här skrev jag för ungefär en vecka sedan och det har fortfarande inte kommit upp på bloggen.. Men ni vet inte hur lång tid det tar att ladda upp en bild, det tar iaf evigheter, det här dock inte alla som jag ville ladda upp men jag får göra ett till inlägg med mer bilder i :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är gjort i äkta guld, och heter typ "guldkyrkan" (om jag minns rätt)
 
Asså kär i dem italienskagatorna 
 
Almalfi kusten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådär ja Sverige det var lite av bilderna från min resa, fler kommer!! 

Dags för att se andra sidan av Italien

Hej igen folket, först så tänkte jag väl säga att jag vet att videon som ligger uppe på bloggen inte fungerar och jag ska lösa det så fort jag kommer hem. Jag är nämligen inte hemma den närmsta veckan utan är upp i norra Italien med min värdfamilj!
Vi startade våran resa igår och just nu är vi påväg ifrån Calabria, Cosenza där vi har spenderat den första natten. Igår runt kl ett bar det av och vi var framme i Calabria runt 18.30, min familj har vänner där och vi åt på en restaurang med dem igår kväll. Jag kan tala om för er att mängderna mat inte skiljde sig från mängderna på Sicilien. Det skiljde sig inte heller på hur vida gott det var. Efter maten så åkte vi till vårt B&B och sov, det var en jättemysig liten lägenhet som ett äldre par ägde, och frukosten i morse var typ guld värd, den äldre damen hade bakat typ croissanter och annat gott så mamma mia vad gott det var! (Jag vet att jag skrev damen.. men finns det ens ett annat ord för det??)
Just precis i detta ögonblick är vi påväg mot Gaeta där vi har fler vänner att hälsa på, ca 8 timmar i bil med en lillebror som inte slutar sjunga… Låtarna är typ såhär
“Mina låtar är bra, utan mening men jag är bra. Sången som är såhär som är sjungen av ingen” Ja ni fattar det är inte den bästa melodin eller låttext så rätt så jobbigt… Haha men jag får väl stå ut :P
Ja det var väl ett litet kort inlägg om vad jag gör just precis nu :)

Haaaadeeee vi ses den 15 mars när jag kommer hem :)

 

RSS 2.0