Lite skillnader mellan Sverige och Italien

Ja som ni ser i rubriken så tänkte jag denna gång skriva lite om skillnaderna mellan Sverige och Italien, jag ska också försöka om der går få upp ett annat inlägg med lite bilder för det var ju ett tag sedan...
Okej så här om jag inte redan skrivit det någonstans så går man iaf aldrig utan skor, går du utan så är dem väldigt upprörda och ba "MEN VART HAR DU SKORNA!!" och man själv ba oj just skorna tusan också! Att dem vill att man har skor på sig är inte på grund av att man smutasar ner strumporna eller nått utan mer för att man kan ju bli förkyld! Italienarnas största skräck, att bli förkyld. Sen så kan vi ju ta det där med att bli lite smutsig, det är rätt farligt det också. Att gå med blött hår det gör man bara inte herregud du kan ju bli föryld, få huvudvärk och ja gud vet vad som kan hända med dig om du inte blåstorkar håret efter duschen! I början förstod jag inte detta alls, det kan ju inte vara så farligt att gå med blött hår men jag har nu alltså fått inse att här borta så får man faktiskt huvudvärk pga att det är så luftfuktigt. Så den kan dem ju få ha rätt i iaf!
 
Hålla tider..Detta gäller inte alla men väldigt många, säger en italienare att vi ses 15.00 då kan man nästan räkna med tidigast 15.15, och då har man tur! Min familj är dock väldigt bra på att passa tiden och vi är nog bara sena på mornarna och där bidrar nog jag också lite.. hehe... Annars är vi nog aldrig mer än 5 minuter sena så min familj är rätt så bra sådär, sen ska jag väl inte tala för våra vänner alltså dem kan vara riktigt sena hahah. 
 
Ordning och reda pengar på fredag är ett uttryck italienarna inte har hört (särskilt inte min skola..) Så vi kan ju ta min skola som ett exempel.. Min klass skulle åka till Frankrike Detta bestämdes i November, i December så skulle vi åka till Spanien istället, två veckor senare så var det Dublin. Vi kom tillbaka efter lovet och Dubiln fungerade inte längre, vi skulle nu till London. Okej så vi skulle åka 15-22 mars och det skulle kosta 590€ (eller nått liknande) Sen två veckor senare så var det ändrat, vi skulle nu åka 14-22 och det skulle kosta 670€. Sen lite senare så ändrades det ännu en gång och det är nu 23-30 mars. Ni kan ju fatta själva hur ordningen är iaf.. 
 
BILKÖRNINGEN. Här har vi väl en rätt så stor skillnad, att ha bälte det känns onödigt, jag menar du sätter bara på det om det är så att bilen tjuter, för det orkar man ju inte höra.. Sitter du i baksätet dock så är det ingen som använder det för där kan det ju ändå inte tjuta. Det roliga med det här är att dem är rädda för att bli förkylda när man går barfota, men att sitta i bilen utan bälte, det är helt okej!
Trafiklagarna lägger man inte så mycket vikt vid, kommer det ingen bil behöver man ju inte stanna vid en stopp-skylt eller om man inte ser någon bil så kan man ju lätt köra om även om det är heldraget sträck! Hastighetsmätare har dem nog inte heller sett förut, min värdpappa körde nog närmare 180 på motorvägen där man i normala fall bara får köra typ 100.. Så hade det varit i Sverige så hade väl körkortet rykt antar jag :) Parkeringen, lite så här tänker dem här, finns det ingen ledig parkering så kan man ju alltid göra en parkering!
 
Ja det var lite utav skillnaderna, jag ska länka en youtube video som visar det rätt bra.
Tack och hej 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ha ha, vilket roligt klipp. Hur mycket likheter finns det?

2015-02-26 @ 05:56:16
Postat av: Anna O

Härligt beskrivet Matilda☺️ Kul med jämförelser. Kram

2015-03-02 @ 22:51:53
Postat av: Mormor

Vilket härligt klipp det ligger mycket sanning
i det, vi svenskar är väluppfostrade. kram

2015-03-03 @ 10:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0